PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum se resetează sistemul de operare OSX?

Dacă ai un laptop sau un PC Mac care rulează OSX și începe să facă probleme, o variantă simplă și sigură pentru a le rezolva este resetarea (sau reinstalarea) sistemului de operare.

Important: Reinstalarea sistemului de operare poate duce la ștergerea tuturor datelor din calculator. Ar fi bine să faceți o copie de siguranță înainte de a trece la resetare/reinstalare.

Marele avantaj, când vorbim despre OSX este că, dacă dispunem de o conexiune bună la internet, nu avem nevoie de niciun CD, sau USB pentru instalare. Tot ceea ce trebuie să facem este să dăm restart, iar când OSX începe să booteze este necesar să apăsam combinația de taste CMD(command) + R.

osx_recovery_command

Odată ajunși în interfața de recovery, trebuie să ne conectăm la internet și să apăsăm pe comanda Reinstall OS X (reinstalează OS X). După aceasta trebuie să acceptăm licența și să selectăm hard-disk-ul pe care vrem să instalăm sistemul de operare (dacă vă cere parolă introduceți parola cu care vă legați în sistemul vechi). De acum lucrurile devin foarte simple. Sistemul de operare se va descărca și instala singur, după care laptopul sau computerul se va reporni automat. Odată pornit mai facem câteva setări simple și gata. Problemele s-au rezolvat și OS X-ul s-a reinstalat.

1 Comment

  1. Ionut Amarinoae

    13 ianuarie 2020 at 18:45

    Salut,
    Am un mac book pro 2015 si vreau sa i dau reset factory. Dupa ce pornesc instalarea se opreste si mi zice ca nu e posibil sa se faca instalarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑