PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum se montează imaginile iso pe Linux cu Furius ISO Mount

Salut, în tutorialul video de astăzi o să vorbim despre montarea imaginilor iso pe Linux. Dacă pe Windows putem face acest lucru foarte simplu cu ajutorul programului Daemon Tools, iată că și pe Linux avem o alternativă bineînțeles gratuită, este vorba despre programul Furius ISO Mount. Acest soft poate fi instalat din Manager-ul de programe (pe Linux Mint), sau Ubuntu Software Center (în cazul în care folosiți Ubuntu). Interfața softului este una simplă de folosit, nu veți întâmpina nici un fel de problemă la folosirea acestuia. Trebuie precizat faptul că montarea imaginilor iso pe Linux este posibilă și cu ajutorul terminalului, însă am preferat să vă prezint acest soft deoarece mi se pare foarte ușor de folosit și la îndemâna oricui. Acestea fiind spuse, vă invit să urmăriți tutorialul video de mai jos.

Vizionare plăcută!

6 Comments

 1. Asa cum ai zis in tutorial se poate monta imaginea iso si cu terminalul, insa sunt convins ca multi dintre noi o sa prefere interfata grafica.
  Pentru cei care doresc sa monteze imaginea iso cu terminalul poate folosi urmatoarele comenzi:
  # mkdir -p /mnt/disk
  pentru a crea directorul
  # mount driver.iso /mnt/disk pentru a monta imaginea iso

 2. Ai pe click dreapta mont pe imagine, nu e nevoie de acesta aplicatie sau ceva similar ;)

 3. @ virus
  Posibil sa fie optiunea de mount in meniul contextual, dar probabil ca pe alte distributii, in nici un caz pe Linux Mint 9. Am lasat un screenshot mai jos cu meniul contextual in momentul in care se da click dreapta pe imaginea iso, dar nu prea vad nimic legat de mount, decat Open with Archive Mounter, pe care daca dau click nu se intampla absolut nimic. In concluzie, totusi e buna si aplicatia.
  http://screenshooter.net/8705310/bjhvycs

 4. Iaca ca ubuntu are de pe la versiune 8.10 daca nu ma insel ,sau 8.04 aceasta optiune .Eu asa retin ca si aceasta destributie bazata pe ubuntu are, sa nu iti fi lipset ceva optiuni la finalizare softuri utile.

 5. Posibil sa nu aiba optiunea.

 6. Pe ubuntu avem optiunea de umont pentru acele imagini iso , aici pe versiunea ce o ai , dai click dreapta si alegi – Run as administrator, vei intra in continutul fisierului iso.

  Bafta si dai tare cu tutorialele ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑