About Author

Mă numesc Dragoş, îmi plac foarte mult calculatoarele şi sunt pasionat de tot ceea ce ţine de IT. Din iulie 2010 sunt colaborator al site-ului PC - Config, site pe care vi-l recomand tuturor cu căldură! Totodată sunt și administratorul blogului 4bestpc.

5 Comments

 1. Salut. Spuneti-mi si mie ca ma intereseaza si cred ca multi i-ar interesa. Ce setare sa fac atunci cand imi fac un server sa se poata conecta altii la mine la serverul meu ca din cate am vazut ma pot conecta doar eu din vmware nici de pe PC nu ma pot conecta la serverul de pe Vmware si cu atat mai mult nu se poate conecta nimeni din afara la VmWare. Eu am lasat de baza NAT. Aveti idee ce setare sa fac sa se conecteze si altii? Sper sa ma intelegeti.

 2. Freddy – Hai sa facem o analogie cu un router real. Daca ai un router, trebuie sa deschizi porturile necesare.
  Daca ai vmware, du-te la start (stanga jos)—cauti vmware—vmware network editor. Deschizi aplicatia.

  Dupa care cauti “VMnet 8”, sau conexiunea “nat” . Click pe ea—-“nat settings”. Dupa care dai “ADD”
  De aici ar trebui sa sti ce sa faci…alegi portul preferat, il asociezi cu o adresa calculatorului virtual. (daca nu sti ce adresa locala are masina virtuala, deschizi cmd-ul si tastezi “ipconfig/all”.

  Daca ai un router, evident prima data deschizi porturile necesare din router. Dupa care faci setarea si in NAT-ul VMware.

 3. O mica mentiune, in caz ca iti creezi un server ftp, sau orice alt server pe masina virtuala – dezactiveaza windows firewall din pc-ul virtual (iti va crea probleme si nici nu te va avertiza cand blocheaza o conexiune)

 4. N-am conexiune net pe vmware pe win7 nu isi ia ip sub nici-o forma decat la nat si atat ,ce fac?

Leave A Reply