PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum se creează shortcut-uri pentru anumite funcții din Windows 7 și cum se organizează folderele, fișierele și iconițele în Quick Launch

Salut, în tutorialul video de astăzi o să învățăm cum să creăm scurtături sau shortcut-uri pentru anumite funcții din Windows 7, după care o să vorbim puțin și despre Quick Launch, care dacă nu știați by default pe Win 7 vine dezactivat. O să vedem cum se activează Quick Launch-ul pe Windows 7, după care o să încercăm să organizăm folderele, fișierele și iconițele programelor astfel încât să avem totul la îndemână, iar spațiul de pe Desktop să fie cât mai liber.  În tutorialul de mai jos am arătat cum se creează scurtături pentru câteva aplicații sau funcții care vin de bază în Windows 7, cum ar fi Safely Remove Hardware, care ne permite să scoatem în siguranță anumite dispozitive cum ar fi stick-urile USB din calculator, o altă scurtătură care ne ajută să scoatem CD-ul sau DVD-ul din unitatea optică, un shortcut care ne permite să oprim monitorul (unitatea centrală nu va mai emite semnal atunci când vom da dublu click pe shortcut-ul creat, iar după câteva secunde monitorul se va opri), etc.

Mai jos aveți comenzile utilizate în tutorial

RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll   =  scurtătură  pentru Safely Remove Hardware

cdrom open D:    =  pentru Eject CD/DVD, unde D este litera alocată unității optice, în cazul meu a fost alocată litera D, voi o să scrieți în comandă litera alocată unității voastre optice

%SystemRoot%\system32\shell32.dll  =  comanda pentru afișarea iconițelor care pot fi aplicate shortcut-urilor

powercfg -setactive  = pentru schimbare Power Plans

powercfg -list =  afișează codurile  pentru fiecare Power Plan (Balanced, Power Saver si High Performance)

C:\Windows\System32\powercpl.dll =  comanda care afișează iconițe pentru scurtăturile Power Plans

cmdwait 1000 monitor off   = comanda pentru  scurtătura care oprește monitorul

c:\windows\system32\gpedit.msc   = shortcut group policy editor

%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch = comanda pentru activarea Quick Launch-ului pe Windows 7

Dacă am omis vreo comandă folosită în tutorial, vă rog să îmi scrieți pe rubrica de comentarii.

Aplicația Nircmd poate fi descărcată de AICI. Acestea fiind spuse, vă invit să urmăriți tutorialul video de mai jos pentru a vedea mai exact cum stau lucrurile.

Vizionare plăcută!

3 Comments

  1. Interesant si util acest tutorial

  2. Foarte util! Dar am o observatie de facut, de exemplu, cu ce se „mananca” Nircmd? Dragos, in loc sa pierzi timpul, pur si simplu cu schimbatul fiecarei iconite, puteai sa spui doua vorbe despre acest Nircmd…Am inteles, ai aratat cum se schimba una, puneai punct si spuneai ceva si despre Nircmd…sau nu sti??? Cred ca 20% din videotutorial, schimbi iconite. Eu stiu ce face Nircmd, dar cred ca sunt foarte multi care nu stiu. A lucra cu ceva care nu sti ce este, ce face, e mai mult decat periculos…nu crezi?

  3. Am schimbat iconitele, sau mai bine zis am aplicat iconite scurtaturilor deoarece urma sa le pun in quick launch, si nu aratau deloc bine daca erau fara iconite.
    Cu privire la Nircmd, gasiti pe pagina de unde se descarca aplicatia toate informatiile de care aveti nevoie pentru folosirea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2019 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑