PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum scapi de virusul shortcut

Cred că am luat cu toții la un moment dat acest virus care transformă toate folderele și fișierele de pe stick sau de pe hard disk-ul extern în shortcut-uri. Chiar dacă informația nu se șterge, nu o poți accesa până nu scap de el. Plus că se răspândește foarte repede, ceea ce-l face și mai enervant. Odată infectat un stick, va infecta și calculatorul în care îl pui, care la rândul său va infecta toate celelalte disk-uri externe pe care le vei introduce.

Ca să scapi de el, cel mai bine este să faci o devirusare completă la PC și la stick. Despre ce este și cum se face o devirusare am scris AICI și AICI.

Dacă nu ai timpul necesar pentru o scanare completă, măcar scanează stick-ul cu Malwarebytes Anti-Malware, un soft gratuit pe care îl puteți descărca de AICI.

După ce ai scanat stick-ul mergi în Start > Run > CMD și OK. Vei intra astfel în linia de comandă (Command Prompt). Aici scrii attrib -h -r -s /s /d g:\*.* (înlocuiești g cu litera corespunzătoare stick-ului tău). După aceasta aștepți până apare o nouă linie în CMD. Acum vei putea accesa fișierele tale.

shortcut-virus

Pentru o protecție și mai bună a stick-urilor îți recomand să imunizezi toate dispozitivele tale de stocare externe cu BitDefender USB Immunizer.

2 Comments

  1. Sau instalezi Linux si nu iti mai faci griji de genul asta :)

  2. daca esti amator insatlezi linux,daca esti profesionist de joci cu windows!:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑