PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum reducem consumul de memorie RAM al browserului Mozilla Firefox?

Acest tutorial este dedicat optimizării navigatorului Firefox, astfel încât sa nu mai aibă un consum exagerat de memorie RAM. Este binecunoscut browserul Firefox ca fiind unul dintre cele mai bune existente la ora actuala însă este campion și la consumul de memorie, iar acest fapt are consecințe negative mai ales în cazul calculatoarelor care nu sunt dotate cu un hardware foarte performant.

Pentru a micșora consumul de memorie RAM avem nevoie de un utilitar portabil numit Firefox Plumber (prescurtat și foxboost). Pentru a descărca programul puteți da click AICI.

Despre cum se folosește acest utilitar am vorbit în tutorialul de mai jos. Vizionare plăcută!

12 Comments

 1. Acest utilitar doar MASCHEAZA cosnumul de RAM si nicidecum nu il scade :)

 2. Te contrazic! pune utilitarul si verifica inclusiv in tabul performance sa vezi ca si acolo scade consumul total de memorie!

 3. Am descarcat fisierul zip care pe VirusTotal apare cu 1/42, adica Jiangmin gaseste chiar renumitul „TrojanSpy.Ardamax.bqd.”…
  De aceea am verificat pe VirusTotal si URL-ul de descarcare a softului, care iarasi este gasit ‘Malware site” de ParetoLogic.
  Verificand inca o data website-ul respectiv, rizone3.com si pe alt scanner complex, UrlVoid.com, din nou rezultatul este 1/18 si status „Suspicious” detectat de TrendMicro Web Reputation.
  Sincer am indoieli daca acest fisier zip este clean….din moment ce mai multe verificari dau rezultat negativ! Nu cred ca toate alarmele sa fie fals pozitive.
  Ce parere aveti?

 4. Pai tu ce zici cand iti spune 1/42? Daca 41 de doctori zic ca esti sanatos si unu zice ca esti bolnav, tu pe cine crezi?

 5. Bravo Andrei mai făcut praf cu exemplul.Doctorul ala care zice ca-i bolnav este doctor Ciomu, și sigur are vre-un gând nebun.

 6. la ce rezolutie faci tutorialele.L ai facut pe virtual box?

 7. Tutorialul e facut la 1280×720 pe vmware

 8. Foarte util, nu e chiar puţin să economiseşti 100 de mb Ram.
  Mare păcat că această aplicaţie nu rulează şi pe linux, însă poate pe viitor va rula :)

 9. Văd că aţi creat secţiunea GUEST TUTORIAL, care sună foarte interesant şi este ceva intuitiv, poate zilele acestea voi realiza şi nişte tutoriale cu nişte subiecte noi :D

 10. Poti incerca cu un emulator dar nu garantez ca va functiona!

 11. Le asteptam!

 12. @George eu zic sa nu te iei dupa toate chinezariile sau ce or fi ele(aici ma refer la Jiangmin de care aud prima data).in legatura cu urlvoid.com cand dau la view details la trend micro si il scandez la ei imi zice ca e safe.Deci cand l-am scanat cu url void l-a detectat trend micro dar cand dai la view details nu arata nimic si daca il scanzi acolo zice ca e safe(sigur) nu stiu ce sa zic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑