Cum reducem consumul de memorie RAM al browserului Mozilla Firefox

12

Acest tutorial este dedicat optimizarii navigatorului Firefox, astfel incat sa nu mai aiba un consum exagerat de memorie RAM. Este bine cunoscut browserul Firefox ca fiind unul dintre cele mai bune existente la ora actuala insa este campion si la consumul de memorie, iar acest fapt are consecinte negative la mai ales in cazul netbookurilor care nu sunt dotate cu un hardware foarte performant.

Pentru a intreprinde aceasta actiune avem nevoie de un utilitar portabil numit Firefox Plumber (prescurtat si foxboost). Pentru a descarca programul amintit dati click AICI dupa care asteptati 5 secunde si in partea dreapta sus aveti un buton numit Skip Add (Sari peste). Dati click pe acel buton galben si veti putea descarca softul.

sursa thumbnail

Număr de vizualizări : 7472

Share.

About Author

Membru fondator şi administrator al acestui website. Mă numesc Andrei, și sunt din Iași. În 2009 am intrat în lumea internetului cu site-ul PC – Config. Sunt pasionat de computere și tot ce ține de ele. Dacă aveţi nevoie de ajutor sau doriţi un sfat mă puteţi contacta folosind mijloacele afişate pe pagina 'Contact'.

12 Comments

 1. Te contrazic! pune utilitarul si verifica inclusiv in tabul performance sa vezi ca si acolo scade consumul total de memorie!

 2. Am descarcat fisierul zip care pe VirusTotal apare cu 1/42, adica Jiangmin gaseste chiar renumitul “TrojanSpy.Ardamax.bqd.”…
  De aceea am verificat pe VirusTotal si URL-ul de descarcare a softului, care iarasi este gasit ‘Malware site” de ParetoLogic.
  Verificand inca o data website-ul respectiv, rizone3.com si pe alt scanner complex, UrlVoid.com, din nou rezultatul este 1/18 si status “Suspicious” detectat de TrendMicro Web Reputation.
  Sincer am indoieli daca acest fisier zip este clean….din moment ce mai multe verificari dau rezultat negativ! Nu cred ca toate alarmele sa fie fals pozitive.
  Ce parere aveti?

 3. Pai tu ce zici cand iti spune 1/42? Daca 41 de doctori zic ca esti sanatos si unu zice ca esti bolnav, tu pe cine crezi?

 4. Bravo Andrei mai făcut praf cu exemplul.Doctorul ala care zice ca-i bolnav este doctor Ciomu, și sigur are vre-un gând nebun.

 5. Foarte util, nu e chiar puţin să economiseşti 100 de mb Ram.
  Mare păcat că această aplicaţie nu rulează şi pe linux, însă poate pe viitor va rula 🙂

 6. Văd că aţi creat secţiunea GUEST TUTORIAL, care sună foarte interesant şi este ceva intuitiv, poate zilele acestea voi realiza şi nişte tutoriale cu nişte subiecte noi 😀

 7. Distrugator on

  @George eu zic sa nu te iei dupa toate chinezariile sau ce or fi ele(aici ma refer la Jiangmin de care aud prima data).in legatura cu urlvoid.com cand dau la view details la trend micro si il scandez la ei imi zice ca e safe.Deci cand l-am scanat cu url void l-a detectat trend micro dar cand dai la view details nu arata nimic si daca il scanzi acolo zice ca e safe(sigur) nu stiu ce sa zic…

Leave A Reply