PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum putem schimba fonturile si culorile din Windows

Cred că v-aţi dorit cu toţii să puteţi schimba fonturile din windows pentru a-l face unic şi mai plăcut ochiului. Deasemenea cred că aţi vrut să puteţi schimba fundalul pe care îl are un folder din windows explorer sau o fereastă a unui program oarecare.

Ei bine se pot opera aceste modificări într-un mod foarte simplu fără nici un program suplimentar doar din opţiunile de la click dreapta de pe desktop.

Dacă executăm click dreapta pe desktop > Properties > Appearance > Advanced vom regăsi toate opţiunile de modificare a fonturilor şi imaginilor de fundal. Putem face aceste operaţiuni în 2 moduri. Fie dând click pe imaginile din live preview-ul disponibil fie accesând fiecare item din lista drop-down disponibilă.

Deasemena 2 opţiuni pe care le-am omis în tutorial:

  • Tema modificată poate fi salvată separat şi astfel la un reinstal de windows o putem aplica automat. Pentru a face asta, după ce am modificat tot cum am dorit, mergem la tabul themes şi avem butonul save aş. Îi atribuim un nume şi o salvăm unde dorim.
  • Pentru a reveni la vechea tema mai simplu este să schimbăm temporar tema (exemplu: dacă modificăm tema Windows classic şi dorim să pierdem modificările, mai uşor este să activăm o altă tema cum ar fi luna şi apoi să reactivăm Windows classic) şi astfel setările vor reveni al normal fără să mai fim nevoiţi să facem tot paşii în modul invers.

Dacă v-am stârnit curiozitatea vă invit să urmăriţi tutorialul!

Scopul/rezultatul tutorialului:

Scopul acestui tutorial este de a vă învăţa cum puteţi modifica fonturile şi imaginile de fundal dintr-un sistem de operare windows.

Rezultatul acestui tutorial a constat în modficarile pe care sitemul de opearare (în cauză windows xp) le-a suferit.

4 Comments

  1. am vazut in my computer la tine 2 lucruri.SDExplorer,despre el stiu ceva de genu ca ofera un spatiu de stocare.
    si am mai vazut IDrive despre care nu stiu nimic.
    daca se poate sa ne prezinti si noua aceste doua softuri intr-un tutorial.multumesc

  2. IDrive il am sa-l testez pentru un viitor tutorial. Nu vreau sa fac un tutorial in necunostinta de cauza.

  3. Bravo ANDREI cu vreo trei zile in urma am reusit sa fac 2 teme de win7 grozave iar acum am dat si de tutorialul tau.Pur si simplu nu cred ca cineva daca utilizeaza ceeace au vazut in tutorial mai alearga dupa teme pentru windows.Ce pot spune insa e faptul ca odata terminata o tema personalizata in windows7 nu se salveaza in Resorces cum ar fi de asteptat ci in C->Utilizatori->User->AppData->Local->Windows->Themes de unde pot fi copiate si eventual folosite in alte situatii.Multa inspiratie in continuare….

  4. Dhaca ati gresit-o di greseala…Glumeama foarte bun tutorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑