PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât !

Cum putem restrictiona accesul la drive-urile si partitiile din My Computer

In tutorialul de astazi o sa vedem ce trebuie sa facem pentru a restrictiona accesul la drive-urile si partitiile din Computer. Daca aveti un calculator partajat sau public, probabil nu vreti ca alte persoane sa poata accesa partitiile de pe calculator din anumite motive cum ar fi stergerea unor date importante, accesarea sau modificarea unor fisiere,etc.

In acest tutorial ne vom folosi de Local Group Policy pentru a putea restrictiona accesul la o singura partitie cum ar fi de exemplu partitia C, sau chiar la toate partitiile si drive-urile (drive-ul pentru CD/DVD Rom, drive-ul USB, etc.)

Pentru inceput vom accesa Start -> Run. In casuta Run vom tasta gpedit.msc si vom apasa tasta Enter.

Acum vom naviga catre urmatoarea locatie: User Configuration \ Administrative Templates \ Windows Components \ Windows Explorer

Facem dublu click pe Prevent access to drives from My Computer.

 

 

Va aparea fereastra de mai jos unde va trebui sa bifam pe Enable, dupa care vom avea posibilitatea sa restrictionam accesul doar la partitia C, doar la partitia D, sau putem alege o combinatie de mai multe partitii pentru care sa restrictionam accesul. Daca alegem sa restrictionam accesul pentru toate partitiile, atunci va fi restrictionat automat accesul si pentru drive-uri, cum ar fi drive-ul de la CD/DVD Rom, drive-ul pentru USB, si alte drive-uri care se afla in My Computer. Astfel persoana care va introduce un cd sau un stick usb in calculator, nu va putea accesa drive-ul pentru CD Rom sau drive-ul USB. Mai trebuie precizat faptul ca aceasta setare nu va impiedica utilizatorul sa foloseasca programele care acceseaza drive-urile locale.

 

 

Dupa ce am facut modificarile din fereastra de mai sus, acestea prind efect imediat, nu mai este necesar un restart al sistemului. Daca cineva va incerca sa acceseze o partitie cu accesul restrictionat, va primi eroarea de mai jos.

 

 

Pentru Windows XP si Vista procesul este similar, doar afisarea ferestrelor va fi putin diferita. Aceasta metoda nu poate fi aplicata pe Windows 7 Home, si Windows Vista Home, deoarece aceste doua verisiuni de Windows nu au Local Group Policy Editor.

Număr de vizualizări : 5267

1 Comment

  1. Salut, am windows 7 si am facut aceasta chestie, cum il fac sa revina la normal?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2017 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑