PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum putem pune/scoate automat diacritice într-un text

Cu toţii ne-am confruntat cel puţin odată cu problema diacriticelor dintr-un text. Ştim cu toţii cât de greu este să stăm şi să examinăm literă cu litera fiecare text să vedem unde trebuie diacritice şi unde nu.

În acest tutorial vă voi arăta o soluite software care ne scuteşte de timpul pierdut cu aplicarea diacriticelor. Programul nesesar se numeşte AutoCorect (un nume sugestiv zic eu), program care analizează un text şi îi aplică diacritice în caz de necesitate. Bineînţeles că există şi posibilitatea inversă de a scoate diacriticele dintr-un text.

Tot cu acest soft putem verifica punctuaţia şi ortografia unui text şi bineînţeles putem corecta eventualele inadvertenţe.

Scopul/rezultatul tutorialului:

Rezultatul obţinut este că am reuşit să transformăm acest text:
Am gasit de curand un site care te invata foarte multe lucruri interesante despre calculatoare!
Siteul se numeste PC – Config si il poti gasi la adresa www.pc-config.info

În acest text:
Am găsit de curând un site care te învaţă foarte multe lucruri interesante despre calculatoare!
Site-ul se numeşte PC – Config şi îl poţi găsi la adresa www.pc-config.info

Deasemenea am corectat greşelile de punctuaţie şi ortografie ale textului mostră.

9 Comments

 1. Salut Andrei…pot sa spun ca folosesc autocorect de vreo 2 ani si sunt foarte multumit de el…cu mici erori corecteaza textul in totalitate si ma scuteste de o munca titanica, il recomand cu caldura tuturor!

 2. Acest comentariu intareste ceea ce am zis eu in tutorial ceea ce inseamna ca PC – Config e un site demn de credibilitate.

 3. Intr-adevar programelul prezentat e foarte bun.Si tutorialul la fel.Mai ramasese acolo o functie debifata e vb de „confirmare la inlocuire”.Era f importanta pentru situatia cand un cuvant are mai multe sensuri.Era bine daca ziceai si de ea ceva.CATEVA metode de procedeu ar fi fost indicate,adica, scrii textul in notepad,apoi copy/paste in corector,si apoi copy paste in word2003,sau poate aveai tu alta solutie.
  Astept in continuare tutoriale la fel de utile si bune.

 4. Intradevar. Dar era de la sine inteles ca poti da copy/paste in Office word si sa il salvezi ca .doc Nu cred ca e mare filozofie.

 5. salut andrei miam descarcat si eu programul si cand am incercat sa pun diacritice imi spunea ca dictionarele necesare pentru adaugarea de diacritice nu au fost incarcate si la ortografie la fel ce trebuie sa fac ca sa pot sa pun diacritice?

 6. Am avut un alt soft mult mai bun pentur scos si bagat diacritice, am reinstalat win si l-am pierdut

 7. O alternativă on-line pentru scris cu diacritice (cu care corectez acum!) este diacritice.opa.ro având o interfaţă plăcută şi foarte uşor de folosit. Am mai folosit şi diacritice.com dar care parcă nu e chiar aşa de fain. Recunosc, nu am folosit AutoCorect, chiar dacă ştiam de el. Ar ai fi corectarea în Word (nu am reuşit nicecum) şi am mai citit ceva despre corectarea ortografică în Libre Office (nu folosesc).

 8. Pentru corectari in limba engleza incercati Grammarly :)

 9. Salut Andrei.

  Încearcă https://diacritice.ai – e mai bună decât celalte și pune automat diacriticele cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

  Dacă ai întrebări cum lucrează, îți pot da mai multă informație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑