Aug
5
2010

Cum putem pune/scoate automat diacritice într-un text

Cu toţii ne-am confruntat cel puţin odată cu problema diacriticelor dintr-un text. Ştim cu toţii cât de greu este să stăm şi să examinăm literă cu litera fiecare text să vedem unde trebuie diacritice şi unde nu.

În acest tutorial vă voi arăta o soluite software care ne scuteşte de timpul pierdut cu aplicarea diacriticelor. Programul nesesar se numeşte AutoCorect (un nume sugestiv zic eu), program care analizează un text şi îi aplică diacritice în caz de necesitate. Bineînţeles că există şi posibilitatea inversă de a scoate diacriticele dintr-un text.

Tot cu acest soft putem verifica punctuaţia şi ortografia unui text şi bineînţeles putem corecta eventualele inadvertenţe.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

sursa imagine thumbnail & preview

Scopul/rezultatul tutorialului:

Rezultatul obţinut este că am reuşit să transformăm acest text:
Am gasit de curand un site care te invata foarte multe lucruri interesante despre calculatoare!
Siteul se numeste PC – Config si il poti gasi la adresa www.pc-config.info

În acest text:
Am găsit de curând un site care te învaţă foarte multe lucruri interesante despre calculatoare!
Site-ul se numeşte PC – Config şi îl poţi găsi la adresa www.pc-config.info

Deasemenea am corectat greşelile de punctuaţie şi ortografie ale textului mostra.

Număr de vizualizări : 5712

Related Posts

Despre autor: Andrei Grosu

Membru fondator şi administrator al acestui website. Mă numesc Andrei, și sunt din Iași. În 2009 am intrat în lumea internetului cu site-ul PC – Config. Sunt pasionat de computere și tot ce ține de ele. Dacă aveţi nevoie de ajutor sau doriţi un sfat mă puteţi contacta folosind mijloacele afişate pe pagina 'Contact'.

8 Responses to “Cum putem pune/scoate automat diacritice într-un text”

 1. 1
  ylye Says:

  Salut Andrei…pot sa spun ca folosesc autocorect de vreo 2 ani si sunt foarte multumit de el…cu mici erori corecteaza textul in totalitate si ma scuteste de o munca titanica, il recomand cu caldura tuturor!

 2. 2
  Andrei Says:

  Acest comentariu intareste ceea ce am zis eu in tutorial ceea ce inseamna ca PC – Config e un site demn de credibilitate.

 3. 3
  axelluny Says:

  Intr-adevar programelul prezentat e foarte bun.Si tutorialul la fel.Mai ramasese acolo o functie debifata e vb de “confirmare la inlocuire”.Era f importanta pentru situatia cand un cuvant are mai multe sensuri.Era bine daca ziceai si de ea ceva.CATEVA metode de procedeu ar fi fost indicate,adica, scrii textul in notepad,apoi copy/paste in corector,si apoi copy paste in word2003,sau poate aveai tu alta solutie.
  Astept in continuare tutoriale la fel de utile si bune.

 4. 4
  Andrei Says:

  Intradevar. Dar era de la sine inteles ca poti da copy/paste in Office word si sa il salvezi ca .doc Nu cred ca e mare filozofie.

 5. 5
  vero Says:

  salut andrei miam descarcat si eu programul si cand am incercat sa pun diacritice imi spunea ca dictionarele necesare pentru adaugarea de diacritice nu au fost incarcate si la ortografie la fel ce trebuie sa fac ca sa pot sa pun diacritice?

 6. 6
  Cum adaugam diacritice unui text – Guest tutorial | PC - Config Says:

  […] de ele când facem diferite prezentări, proiecte, ş.a. Pe site-ul PC-Config, mai este realizat un tutorial despre diacritice, însă în metoda aceea aveam nevoie de un program numit AutoCorect, insă am hotărât să nu ne […]

 7. 7
  Cum adaugam diacritice unui text – Guest tutorial | PC - Config Says:

  […] de ele când facem diferite prezentări, proiecte, ş.a. Pe site-ul PC-Config, mai este realizat un tutorial despre diacritice, însă în metoda aceea aveam nevoie de un program numit AutoCorect, insă am hotărât să nu ne […]

 8. 8
  Mami Says:

  Am avut un alt soft mult mai bun pentur scos si bagat diacritice, am reinstalat win si l-am pierdut

Leave a Reply

Donează!

construimcatedrala.ro

Stați la curent cu PC – Config

Arhivă

Statistici