PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum putem mari ferestrele de previzualizare care apar atunci cand tinem cursorul pe o aplicatie din taskbar

In acest tutorial o sa invatam cum sa marim ferestrele de preview ale aplicatiilor din taskbar. Cu totii am obsevat ca atunci cand punem cursorul mouse-ului pe o aplicatie din bara de start, care are mai multe ferestre deschise, apare cate un preview pentru fiecare fereastra, un lucru destul de bun dupa parerea mea. Noi putem mari acele ferestre de preview cu ajutorul editorului de registrii (regedit). Va trebui sa facem o noua cheie in registrii sistemului de operare, cu ajutorul careia vom putea modifica marimea ferestrelor de previzualizare din taskbar.

Pentru inceput vom deschide Start -> Run. In casuta Run tastam regedit si apasam tasta Enter. O sa se deschida editorul de registrii din Windows, iar acum va trebui sa expandam cateva foldere sau dosare, pentru a putea ajunge la registrul care ne intereseaza. Mai jos o sa va las calea pe care trebuie sa o urmati:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband

Odata ajunsi la folderul Taskband, va trebui sa il selectam, iar in partea dreapta, vom da click dreapta pe spatiul liber -> New -> DWORD (32-bit) value. Va trebui sa redenumim aceasta cheie de registrii si sa-i dam acest nume -> MinThumbSizePx . Acum vom da dublu click pe MinThumbSizePx si vom bifa optiunea Decimal, iar la value vom seta valoarea 350. Acum nu mai ramane decat sa dam un restart sistemului de operare, iar la pornire o sa constatati ca ferestrele de preview s-au marit.

2 Comments

  1. interesant acest lucru. nu stiam ca merg modificate acele ferestre

  2. In loc de valoarea 350 pe care am pus-o eu in tutorial, se poate pune una mai mare, iar ferestrele se vor mari mai mult.
    Daca te intereseaza poti viziona si ACEST tutorial in care am aratat cum se poate micsora timpul de afisare pentru ferestrele de preview ale aplicatiilor din taskbar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑