Cum pornim mai rapid calculatorul

26

Salut, în tutorialul de astăzi o să vă arăt o metodă de a face sistemul să booteze mai rapid. Nu o să scoatem nici un program din Start Up, așa cum probabil veți fi tentați să credeți, ci o să activăm toate nucleele procesorului pentru o bootare mai rapidă a sistemului.

De ce trebuie să facem acest lucru ? Windows XP, Vista și 7 vin setate de bază să folosească doar un singur nucleu al procesorului, iar noi dacă avem un procesor cu mai multe nuclee, le putem utiliza pe toate pentru a îmbunătății pornirea sistemului. Pe lângă activarea nucleelor, am decis să vă arăt și cum se poate scoate boot screenul, iar după ce aceste operațiuni au avut loc, putem reporni sistemul și o să remarcăm îmbunătățirea.

Mai multe detalii găsiți în tutorialul de mai jos.

Vizionare plăcută !

Număr de vizualizări : 19450

Share.

About Author

Mă numesc Dragoş, îmi plac foarte mult calculatoarele şi sunt pasionat de tot ceea ce ţine de IT. Din iulie 2010 sunt colaborator al site-ului PC - Config, site pe care vi-l recomand tuturor cu căldură! Totodată sunt și administratorul blogului 4bestpc.

26 Comments

 1. Dar cum fac la XP să fie aşa ca la tine(să nu mai ceară parolă)şi să scrie ”Welcome” ?
  Înainte aveam 🙁

 2. Dude..m-ai dat pe spate.Intradevar functioneaza.Am un 7 cu sp1 si dupa modificare in 12 secunde deja era pe mess si ma intretineam cu prietenii.COOL work!

 3. Dar cum fac să apară la fel ca al tine(Fără să ceară parolă)şi să scrie ”Welcome” ?

 4. La mine a functionat cam comsi/comsa,am procesorul”Intel(R)Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz 2.40GHz” si 3 gb ram,placa NVIDIA GeForce 8400 GS.
  Pe laptop mi-a functionat perfect.

 5. @ Teodori
  Intri la Start => Run => tastezi “control userpasswords2” fara ghilimele. Dai enter si in fereastra care apare debifezi casuta in dreptul careia scrie “Users must enter a user name and password to use this computer”. Si cam atat.

 6. pe windows xp nu am gasit la tabul boot.ini casuta cu advanced option si sa imi arate ca la tine

 7. Frate aia cu number of procesors este pentru numarul de procesoare fizice nu pentru numarul de nuclee !

 8. Auzi mai “frate”, eu nu pot sa va inteleg pe astia “inteligenti” care sariti repede si ii dati gata pe altii cu ceea ce spuneti ! Mergi si mai studiaza putin !
  Acolo e numarul de nuclee, eu am un SINGUR procesor si spre uimirea ta arata 2 pentru ca se refera la nr de nuclee. Sau vrei sa zici ca s-a tampit windowsu de tot si imi vede 2 procesoare in loc de unu…

 9. Vreau sa te intreb dragos daca se foloseste nu numai la pornire de cele 2 nuclee si daca se foloseste si cand e pornit la programe jocuri etc??

 10. dragos poate ai 2 sloturi si 2 procesoare si nu sti tu :),
  acolo arata numarul de nucleie nu procesoare nenea “Cocos”

 11. E posibil sa ai dreptate. Cred ca zilele astea o sa-mi duc calculatorul la un centru special care sa-mi spuna exact ce configuratie am la el. O fi vreun procesor super tunat si eu nici nu stiu ce tin in casa.

 12. apropo pentru cei care nu stiu ce procesor au ca numar de nucleie- “start/run/cmd/set”. si casca ochi acolo ca scrie

 13. Vreau sa te intreb dragos daca se foloseste nu numai la pornire de cele 2 nuclee si daca se foloseste si cand e pornit la programe jocuri etc?? Sau nu se poate?

 14. Bineinteles ca functioneaza ambele nuclee. Informatiile oscileaza cand pe un nucleu cand pe altul, in nici un caz unu doarme si altu face toata treaba.

  P.S. Nu mai posta de 2 ori acelasi comentariu ca nu are rost! Comentariile nu sunt trecute cu vederea, dar pe al tau l-am saltat din greseala

 15. faceti va rog un tutorial despre cum sa facem sa nu mai caraie asa tare hardul

 16. @ Bogdyy

  hardul ciriie in cazul in care nu primeste curent suficient de la sursa, ia hiren’s boot cd si te duci pe testing tools si apare ceva de genul hdd ……,alegi a a-3-a optiune care spune ce va de surface … si faci testul,si iti va spune daca ai probleme cu el.
  in cazul in care ai baduri intri pe hdd regenerator si te va ajuta sa il refaci,daca sunt baduri fizice nu le va repara,acuma depinde de norocul tau,
  apropo nu lua ultima versiune 13.1 ca nu vei gasi acel hdd regenerator, cauta 10.6 ca este pe aceasta versiune

 17. e folositor , eu in plus pe langa cele din tutorial am din system configuration/ startup am deselectat programele care nu vreau sa porneasca odata cu windowsul si se vede diferenta fata de vechea pornire

Leave A Reply