PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum facem calculatorul să pornească mai rapid?

Salut, în tutorialul de astăzi o să vă arăt o metodă de a face sistemul să booteze mai rapid. Nu o să scoatem nici un program din Start Up, așa cum probabil veți fi tentați să credeți, ci o să activăm toate nucleele procesorului pentru o bootare mai rapidă a sistemului.

De ce trebuie să facem acest lucru ? Windows XP, Vista și 7 vin setate de bază să folosească doar un singur nucleu al procesorului, iar noi dacă avem un procesor cu mai multe nuclee, le putem utiliza pe toate pentru a îmbunătății pornirea sistemului. Pe lângă activarea nucleelor, am decis să vă arăt și cum se poate scoate boot screen-ul, iar după ce aceste operațiuni au avut loc, putem reporni sistemul și o să remarcăm îmbunătățirea.

Mai multe detalii găsiți în tutorialul de mai jos.

Vizionare plăcută!

26 Comments

 1. Este …si ceva din registri pana la valoarea de ” 5000 ” …daca nu ma insel

 2. Dar cum fac la XP să fie aşa ca la tine(să nu mai ceară parolă)şi să scrie ”Welcome” ?
  Înainte aveam :(

 3. Dude..m-ai dat pe spate.Intradevar functioneaza.Am un 7 cu sp1 si dupa modificare in 12 secunde deja era pe mess si ma intretineam cu prietenii.COOL work!

 4. Dar cum fac să apară la fel ca al tine(Fără să ceară parolă)şi să scrie ”Welcome” ?

 5. La mine a functionat cam comsi/comsa,am procesorul”Intel(R)Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz 2.40GHz” si 3 gb ram,placa NVIDIA GeForce 8400 GS.
  Pe laptop mi-a functionat perfect.

 6. @ Teodori
  Intri la Start => Run => tastezi „control userpasswords2” fara ghilimele. Dai enter si in fereastra care apare debifezi casuta in dreptul careia scrie „Users must enter a user name and password to use this computer”. Si cam atat.

 7. pe windows xp nu am gasit la tabul boot.ini casuta cu advanced option si sa imi arate ca la tine

 8. Cum adica nu apare? Atunci la mine de ce apare si la tine nu ? Poate nu ai „deschis” ochii destul de bine…

 9. Ia mai intra odata acolo si fa un screenshot sa vad si eu ce ai acolo

 10. scz dragos acum apare.Eu dadeam in alta parte :D

 11. Frate aia cu number of procesors este pentru numarul de procesoare fizice nu pentru numarul de nuclee !

 12. sa fie oare de la bautura? :)

 13. Îţi mulţumesc :D

 14. Auzi mai „frate”, eu nu pot sa va inteleg pe astia „inteligenti” care sariti repede si ii dati gata pe altii cu ceea ce spuneti ! Mergi si mai studiaza putin !
  Acolo e numarul de nuclee, eu am un SINGUR procesor si spre uimirea ta arata 2 pentru ca se refera la nr de nuclee. Sau vrei sa zici ca s-a tampit windowsu de tot si imi vede 2 procesoare in loc de unu…

 15. Vreau sa te intreb dragos daca se foloseste nu numai la pornire de cele 2 nuclee si daca se foloseste si cand e pornit la programe jocuri etc??

 16. dragos poate ai 2 sloturi si 2 procesoare si nu sti tu :),
  acolo arata numarul de nucleie nu procesoare nenea „Cocos”

 17. E posibil sa ai dreptate. Cred ca zilele astea o sa-mi duc calculatorul la un centru special care sa-mi spuna exact ce configuratie am la el. O fi vreun procesor super tunat si eu nici nu stiu ce tin in casa.

 18. Dragos se vede treaba ca si eu si tu suntem nostalgici,eu dupa xp tu dupa wubi

 19. apropo pentru cei care nu stiu ce procesor au ca numar de nucleie- „start/run/cmd/set”. si casca ochi acolo ca scrie

 20. Il am dual cu windows 7, nu e prin wubi.

 21. Vreau sa te intreb dragos daca se foloseste nu numai la pornire de cele 2 nuclee si daca se foloseste si cand e pornit la programe jocuri etc?? Sau nu se poate?

 22. Bineinteles ca functioneaza ambele nuclee. Informatiile oscileaza cand pe un nucleu cand pe altul, in nici un caz unu doarme si altu face toata treaba.

  P.S. Nu mai posta de 2 ori acelasi comentariu ca nu are rost! Comentariile nu sunt trecute cu vederea, dar pe al tau l-am saltat din greseala

 23. 10x pentru tutorial. Foarte util si functioneaza !

 24. faceti va rog un tutorial despre cum sa facem sa nu mai caraie asa tare hardul

 25. @ Bogdyy

  hardul ciriie in cazul in care nu primeste curent suficient de la sursa, ia hiren’s boot cd si te duci pe testing tools si apare ceva de genul hdd ……,alegi a a-3-a optiune care spune ce va de surface … si faci testul,si iti va spune daca ai probleme cu el.
  in cazul in care ai baduri intri pe hdd regenerator si te va ajuta sa il refaci,daca sunt baduri fizice nu le va repara,acuma depinde de norocul tau,
  apropo nu lua ultima versiune 13.1 ca nu vei gasi acel hdd regenerator, cauta 10.6 ca este pe aceasta versiune

 26. e folositor , eu in plus pe langa cele din tutorial am din system configuration/ startup am deselectat programele care nu vreau sa porneasca odata cu windowsul si se vede diferenta fata de vechea pornire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑