PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum ne conectăm la un server FTP folosind FileZilla?

FTP vine de la File Transfer Protocol (Protocol pentru transferul de fișiere) și reprezintă un mod simplu de a transfera fișiere între un calculator și un server. Cel mai mult se folosește acest protocol în administrarea site-urilor pentru a încărca fișiere pe serverul de găzduire.

Pentru a ne conecta la un server FTP avem nevoie de un client FTP. Sunt mai multe variante pe piață, dar eu astăzi o să vă vorbesc despre FileZilla.

FileZilla este un program gratuit care poate fi descărcat de aici și care, din testele mele, are cea mai bună viteză de transfer pentru fișiere.

După ce l-ați descărcat și instalat, pentru a vă conecta la serverul FTP există două opțiuni. Fie prin Quick Connect, introducând în bara de sus datele de logare, fie adăugând un nou site din File > Site Manager. Eu recomand a doua variantă pentru că va salva datele de logare astfel încât să le putem folosi și la o conectare viitoare.

2 Comments

  1. pacat ca dpdv video nu are claritate…in rest ok !

  2. Ai face bine sa te apuci de un tutorial despre cum se poate face un SERVER de FTP, in Windows, folosind Xampp Server, si pentru care, nu ai nevoie sa folosesti portul default 21, ci aproape orice port doresti. Nu de alta, dar portul 21 este folosit de majoritatea serverelor de FTP, si pentru a nu da de stire altora ca ai un server de FTP si pe ce port functioneaza si deci, ce port ai deschis in router, repet, folosesti alt port decat 21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑