PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum mărim timpul de afișare al efectului Aero Peek pe Windows 7

În tutorialul de astăzi o să vedem ce trebuie să facem pentru a mări timpul de afișare al efectului Aero Peek pe Windows 7. Dacă unii dintre voi nu știți cu ce se ocupă Aero Peek, acesta substituie vechiul buton Show Desktop din Windows XP, și ne permite să vizualizăm Desktop-ul atunci când avem una sau mai multe ferestre deschise, făcând acele ferestre transparente. Butonul Aero Peek este localizat la capătul din dreapta al barei de start, iar dacă stăm cu cursorul mouse-ului pe el, acesta „intră în acțiune”. Ca să vă asigurați că va apărea efectul Aero Peek atunci când lăsați cursorul de la mouse pe acel mic dreptunghi de la capătul barei de start, va trebui să dați click dreapta pe acel dreptunghi și să selectați Peek at Desktop. Daca este selectat Show Desktop, atunci nu va mai apărea Aero Peek când țineți cursorul pe dreptunghi, ci va apărea Desktop-ul doar dacă dați click stânga pe dreptunghi, având ca efect minimizarea tuturor ferestrelor active. Acum, revenind la subiectul nostru, am făcut acest tutorial deoarece există unele situații în care să punem din greșeală cursorul pe acel dreptunghi, iar în acel moment ferestrele active vor deveni transparente după o secundă. Făcând anumite modificări în regiștrii sistemului, vom putea mări timpul de reacție al efectului Aero Peek la un interval de timp setat de noi. Pentru a afla mai multe detalii, vă invit să urmăriți videotutorialul de mai jos.

Vizionare plăcută!

2 Comments

  1. Bun tutorial! Dar tocmai datorita acestei „greseli” de a pune mouse-ul pe AeroPeek, cred ca este mult mai convenabil sa se afiseze desktopul doar atunci cand dam click pe acel buton. Cel putin asta e parerea mea… Pentru a realiza acest lucru se procedeaza ca in tutorial, cu diferenta ca valoarea acelui DWORD o lasam in hexadecimal si dam valoarea „bb8” (fara ghilimele) Simplu!

  2. Cu privire la afisarea Desktop-ului doar cand dam click stanga pe buton, asta spuneam si eu in textul de deasupra tutorialului, caruia multa lume nu-i da importanta, si in care se afla unele detalii care nu au fost precizate in tutorialul video.
    „Ca să vă asigurați că va apărea efectul Aero Peek atunci când lăsați cursorul de la mouse pe acel mic dreptunghi de la capătul barei de start, va trebui să dați click dreapta pe acel dreptunghi și să selectați Peek at Desktop. Daca este selectat Show Desktop, atunci nu va mai apărea Aero Peek când țineți cursorul pe dreptunghi, ci va apărea Desktop-ul doar dacă dați click stânga pe dreptunghi, având ca efect minimizarea tuturor ferestrelor active.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑