PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum facem o rețea privată pentru jocuri cu Hamachi?

Bună ziua, în tutorialul de astăzi o să vorbim despre Hamachi. Acest soft este dezvoltat de cei de la Applied Networking şi ne permite să facem o reţea privată, mai exact un VPN (Virtual Private Network) şi astfel o să putem juca în reţea diferite jocuri cu prietenii noştri. Softul este gratuit, nu necesită setări pentru firewall, router sau mai ştiu eu ce, iar astfel oricine îşi poate crea foarte simplu o reţea.

Hamachi se bazează pe tehnologia peer to peer folosită şi de clienţii de mesagerie instanţă (IM), iar astfel nu are nevoie de setările complicate pe care în general trebuie să le aplicăm unui VPN. Există un server care autentifică membrii în reţea, după care automat se va crea o conexiune securizată pentru membrii reţelei.

Programul este foarte uşor de utilizat, are o interfaţă simplă, odată pornit trebuie să apăsăm pe butonul Power, aşteptam câteva secunde după care programul ne va genera automat un IP accesibil doar în reţeaua Hamachi. După ce au fost urmate aceste etape, nu rămâne decât să decidem ce vrem să facem, să creăm noi o reţea nouă, sau să ne conectăm la o reţea deja existenţa. Dacă dorim să facem noi o reţea, va trebui să introducem numele reţelei şi o parolă, pe care o să trebuiască să o comunicăm celor cu care dorim să jucăm în acea reţea, iar dacă vrem să accesăm o reţea existenţa, pur şi simplu introducem ID-ul şi parola primite de la cel care a creat reţeaua, după care nu rămâne decât să intrăm în joc, căutam opţiunea jocului de a putea fi jucat în reţea, în general apare sub denumirea LAN, sau Online, intrăm acolo, alegem tipul jocului, şi dăm Join. Cam aşa funcţionează programul, acum vă las să urmăriţi tutorialul.

Vizionare plăcută!

12 Comments

 1. bun tutorialul puteti face si unul cum sa formati un joc in el cu ce programe etc?

 2. Te invit sa mai privesti odata tutorialul. Dupa ce faci ce am facut in tutorial, intri in jocul respectiv cauti LAN, sau ceva care e legat de internet, ONLINE, trebuie sa fie ceva denumit in asa fel incat sa iti dai seama ca are legatura cu netul si de acolo poti juca in retea, spun asta pentru ca difera de la joc la joc. Dupa ce intri acolo , o sa ai membrii retelei, selectezi modul in care sa jucati si dai Join sau Play sau ce are acolo ca sa incepeti si gata.

 3. eu foloseam hamachi cand ma jucam fifa 08 :D

 4. merge doar daca pc-urile sunt legate intre ele ? sau merge si daca sunt la distanta ?

 5. Calculatoarele nu trebuie sa fie legate intre ele, trebuie doar un id si o parola pe care sa o comunici pretenilor si astfel o sa aveti un server privat in care va puteti juca.

 6. merge si counter strike in lan?

 7. Asa ar trebui. Eu nu stiu acuma care jocuri merg sau nu. Daca vreti sa vedeti, faceti reteaua pe urma intrati in joc si vedeti care sunt optiunile de a juca online.

 8. Pot sa fac server cu hamachi daca am ip rutabil?

 9. Ia incearca si poate imi zici si mie daca merge pe urma

 10. merge si pe metin2 privat

 11. auzi , imi spui si mie cum sa ma connectez la tennis masters series 2003 ca am incercat si nu merge , nu apare nimic la network

 12. salut
  De ce nu pot intra pe server de la celalat pc ( adica sa fac o retea in casa) este problem ala router /? daca da cum pot rezolva ? multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑