PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum dezactivam hibernarea pentru economisirea spatiului

În tutorialul de astăzi o să vedem cum se dezactivează funcția Hibernate, pentru a economisi spațiu pe disk. Windows-ul are implementate două moduri de economisire a energiei. Primul dintre ele este Sleep Mode, în care calculatorul rămâne pornit, iar în acest timp este alimentata doar memoria RAM, unde sunt stocate și datele. Al doilea mod este modul Hibernate în care calculatorul poate fi oprit deoarece datele vor fi stocate pe hard-disk. Din moment ce în modul de hibernare datele vor fi stocate pe hard, sistemul de operare are un fișier numit Hiberfil.sys, iar acest fișier se ocupă de stocarea datelor și în consecință are o mărime de câțiva giga. În tutorialul de mai jos veți vedea cum se poate dezactiva funcția de hibernare atât pentru Windows 7 cât și pentru Windows XP, deoarece multi utilizatori nu folosesc aceasta funcție, iar dacă o dezactivează, spațiul ocupat de fișierul Hiberfil.sys le va reveni lor și îl vor putea utiliza. Va invit sa urmăriți tutorialul de mai jos.

Vizionare plăcută!

2 Comments

  1. si care este butonul pt hibernare?am atasat o poza,functia sleep o am si o mai folosesc cateodata http://img855.imageshack.us/i/capturets.jpg/

  2. Butonul de hibernare este tot in acea lista la care ai facut tu poza, doar ca la tine nu apare deoarece hibernarea e dezactivata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑