PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum bootăm de pe o imagine iso, fără să o ardem pe CD/DVD?

În tutorialul de astăzi vom învăța cum să bootam de pe o imagine iso direct din Windows, fără să fim nevoiți să o ardem pe un CD/DVD. Procesul pe care trebuie să îl parcurgem este foarte simplu. Avem nevoie de programul gratuit Easy BCD care poate fi descărcat de AICI. Cu ajutorul acestui soft vom putea adăuga în Boot Manager imaginea iso de pe care dorim să bootam. Astfel, la pornirea calculatorului, pe lângă opțiunea de a boota în sistemul de operare, avem posibilitatea să bootam și de pe imaginea iso. Dacă în timp nu mai aveți nevoie să bootati de pe acea imagine iso, aceasta se poate scoate din boot manager foarte simplu. Practic ea este o intrare în meniul de boot, exact ca atunci când avem un dual boot între două sisteme de operare.

Ca să înțelegeți mai bine despre ce este vorba, vă invit să urmăriți tutorialul video de mai jos.

Vizionare plăcută!

6 Comments

 1. Salut Dragos! Treaba e stiuta de mult, dar problema este alta… EasyBCD ofera aceasta optiune de a putea adauga in meniul de boot o imagine ISO, adica de a boot-a direct de pe hdd. Nu stiu daca te-ai documentat indeajuns, dar nu te supara daca iti voi spune eu…Doar trei sau patru imagini ISO pot boot-a direct de pe hdd. Adica, Windows Repair Disk (x86, x64) de la Neosmart, MemTest86+, O%O disk image, dar nu o poti folosi asa pentru ca nu recunoaste activarea (serialul) decat daca este pe cd/dvd si softul neaparat instalat in pc si activat. Si ar mai fi inca una, dar momentan nu o retin care. Atat! Pe forumurile de specialitate, mai ales pe cel de la Neosmart, care dezvolta EasyBCD, chiar roaga utilizatorii sa-i anunte daca au reusit sa boot-eze de pe alt ISO. Trebuia sa mai acorzi 1-2 minute in videotutorial si sa boot-ezi de pe acel ISO, te asigur ca nu ar fi mers! Eu am incercat asta cu zeci de ISO…nimic pana acum. Deci, inca o data, nu te supara, dar ce ai prezentat tu este incomplet, nu se poate utiliza, deci inutil. Repet, trebuia specificat ca nu merge cu orice imagine ISO, doar cateva, 3-4. Pentru a ne face o idee (vaga) despre cum vom boot-a cu o imagine ISO, o putem incarca intr-un soft de emulatie gen Q-emu….

 2. Da unde aveti gazduirea ? Apare ca la noi , se „incarca” tutorialul de parca ar avea conexiune de 128 k pe serverul respectiv.

  M-ai pe direct, nu se incarca neam.

 3. Aceasta modalitate ne va duce numai in eroare.
  Ca sa nu aveti erori ardeti un dvd cu imaginea iso si gata.
  turtorial=grad ridicat de a ne strica bootloaderul …

 4. Asa e. Nu functioneaza pt unele distributii de Linux. Cele pe care le-am testat eu nu au functionat. Am ales sa fac tutorialul pt ca ma gandeam ca poate fi util cuiva in alte situatii. Daca nu asta e, trebuie arsa imaginea pe cd si se rezolva.
  Se poate elimina imaginea iso din bootloader foarte simplu, tot cu Easy BCD si totul va reveni la normal.

 5. Dacă nu merge ,și nu vrem să stricăm un cd sau dvd opțiunea cea mai facilă este aceasta:
  http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/Universal-USB-Installer.shtml

 6. Dupa ce am bootat, imi apare ceva de genu : „grup>”, aici ce scriu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑