PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum accesam partitiile de Linux din Windows, in cazul unui dual boot intre Windows si Linux

Salut, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem vizualiza si accesa partitiile de Linux, din Windows, in cazul in care avem un dual boot intre Windows si Linux, sau avem doua harduri la acelasi calculator, unul cu Windows si celalalt cu Linux. Este un lucru util, deoarece astfel vom putea avea acces si la fisierele de pe Linux atunci cand dorim sa facem unele modificari asupra acestora. Avem nevoie de un  mic program, produs de cei de la DiskInternals, numit Linux Reader, un soft cu interfata asemanatoare cu Windows Explorer. Odata instalat programul, acesta ne va detecta automat partitiile de Linux, iar noi vom avea posibilitatea sa le accesam si sa vizualizam folderele si fisierele din partitiile respective. Atentie, Linux Reader nu are drepturi de scriere asupra fisierelor din partiile de Linux, cu ajutorul lui putem doar vizualiza continutul partitiilor, iar in cazul in care dorim sa efectuam modificari asupra unui fisier dintr-o partitie Linux, pur si simplu exportam acel fisier intr-o partitie de Windows, iar astfel avem posibilitatea sa modificam fisierul respectiv dupa bunul nostru plac. De exemplu, daca avem in partitia de Linux o melodie, ne aflam pe windows si dorim sa ascultam melodia respectiva, pur si simplu exportam acea melodie pe partitia de windows, si astfel o putem asculta. Eu zic ca softul face o treaba buna afisandu-ne partitiile de Linux, altfel pentru a trimite un fisier de pe Linux pe windows, eram nevoiti sa-l punem pe un stick usb si sa copiem acel fisier pe windows. De mentionat este faptul ca Linux Reader este capabil sa afiseze partitiile Linux de format ext 2, ext 3 si ext 4. Cam atat am avut de spus in legatura cu acest program, mai multe informatii gasiti in tutorialul video de mai jos.

Vizionare placuta!

4 Comments

  1. Multumesc. De mult timp cautam asa ceva.

  2. Ma bucur ca ai gasit aici.

  3. Foarte intuitiv, mă bucur că programul are şi funcţia de a crea imagini care este ca un fel de backup pt fişierele aflate pe parttiile cu linux.

  4. Da, asa e. Datorita posibilitatii de a crea imagini, dupa ce am creat imaginea pentru partitia de Linux, putem arde acea imagine pe un CD/DVD sau o putem pune pe un stick USB si in acest fel avem datele in siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑