PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

9 motive pentru care să-ți cumperi un MacBook

MacBook-urile sunt laptopurile produse de Apple. Primul laptop produs de Apple a fost lansat în anul 1991. Iată 9 motive pentru care ai vrea să-ți cumperi un MacBook.

1. Este frumos. Cel mai frumos.

Cu siguranță laptopurile Apple sunt cele mai frumoase de pe piață. Indiferent unde vezi un astfel de laptop (în aeroport, în cafenea sau la birou) îți atrage atenția. Materialele, finisajele, proporțiile, toate sunt alese și realizate cu mare atenție.

Victor Hugo spunea în Mizerabilii că „Frumosul este mai necesar decât utilul”. MacBook-urile sunt sigur cele mai frumoase, dar sunt și utile.

2. Ai la îndemână cel mai bun touchpad și cea mai bună tastatură din lume.

Tastatura luminată de pe MacBook-uri este binecunoscută pentru precizia și rapiditatea ei, iar touchpad-ul foarte mare suportă gesturi care te ajută să navighezi foarte ușor pe site-urile sau prin aplicațiile tale favorite. Tastatura este iluminată așa că o vei putea folosi cu brio și noaptea când vrei să lucrezi fără a-i deranja pe ceilalți din cauza luminii aprinse.

3. Ai tot ce-ți trebuie de la prima deschidere.

De cum scoți MacBook-ul din cutie și îl deschizi vei avea instalat pe el tot ce îți trebuie. Vrei să  scrii, să faci prezentări sau să editezi tabele? Suita pentru productivitate este preinstalată și gata de lucru. Vrei să editezi fotografii sau să creezi clipuri video? Ai la dispoziție colecția de aplicații pentru creativitate.

4. Nu vei avea probleme cu virușii.

Nu vei avea nevoie de antivirus pe Mac OSX pentru că amenințările cu viruși sunt foarte rare. Sistemul este unul de tip „sandboxed” adică are ca niște uși blindate de care virușii nu pot trece pentru a ajunge la nucleul său. Totodată MacBook-urile fiind mult mai rare (6% cota de piață) decât laptopurile cu Windows (90% cota de piață) nu sunt atât de tentante pentru atacatori care nu ar avea mare câștig atunci când ar scrie un virus pentru Mac. E mult mai rentabil pentru ei să facă un virus de Windows care afectează imediat câteva milioane de computere decât unul pentru Mac care cu greu va ajunge la câteva mii.

5. Nu trebuie să instalezi sau să reinstalezi sistemul de operare.

Neavând viruși scapi și de beleau cu reinstalarea sistemului de operare care „nu mai merge”. Mac OSX-ul de pe laptopurile Apple este un sistem de operare foarte versatil, creat exact pentru componentele cu care rulează așa că șansele de a se „strica” sunt foarte mici. Dacă totuși se întâmplă, nu trebuie decât să-l resetezi și gata.

6. Nu trebuie să instalezi drivere.

Ziceam adineauri că OSX-ul de pe MacBook este conceput exact pentru componentele pe care le are laptopul. Asfel driverele sunt integrate în sistemul de operare și nu este nevoie să le instalezi tu separat. Scapi astfel de încă o bătaie de cap.

7. Se va mișc foarte bine indiferent de configurație.

Laptopurile MacBook sunt optimizate atât de bine încât rulează bine indiferent de model sau de configurația tehnică pe care o au. Practic cifrele nu contează la un MacBook. Când îl vezi știi că se v mișca foarte bine.

8. Mărul mușcat de pe spate.

Nu-i așa că îți place să vezi mărul aprins de pe spatele MacBook-ului? De cum îți intră în raza vizuală știi că ai de-a face cu un MacBook. Știi la ce să te aștepți. MacBook-ul nu ar fi complet fără mărul mușcat și luminat.

9. Pentru că ai deja un iPhone.

Prețuri actualizate la MacBook-uri găsiți aici: https://profitshare.ro/l/3288309.

5 Comments

 1. Andrei, nu te supara, dar cred ca pe ici pe colo ai exagerat.
  La capitolul frumusete, ok, nu am ce sa spun. Sunt bine facute, gandite bine, si proportionate la fel de bine. Dar tastatura cea mai buna din lume? Sa fim seriosi. Ai folosit un ThinkPad sau un Latitude vreodata? Cel putin tastaturile ThinkPad mi se par cele mai bune tastaturi puse pe laptopuri ever. Poate e discutabil si aici. Dar trebuie sa existe un motiv pentru care MacBook-urile nu sunt folosite de ingineri sau developeri. La drivere, din nou: Se ia una bucata ThinkPad si se instaleaza una bucata distributie de Linux (indiferent care) si gata! Toate merg out of the box.
  Sunt multe de spus apropo de MacBook-uri. Si asta neluand in seama PRETUL exorbitant si uneori incredibil de exagerat. Sa fim seriosi. 120 000 lei pentru un laptop este extrem de mult.
  Este doar parerea mea :).
  Pace!

 2. Salut Alex! Cum să nu fie folosite de developeri MacBook-urile?

  Iar despre ThinkPad și Linux așa o fi, dar eu nu văd vreun motiv rezonabil pentru care să folosesc linux pe un laptop principal. Plus că vorba ta. Pui linux. Adică nu are preinstalat. Alex, pentru noi știu că e simplu să instalezi un OS, dar pentru alții poate fi o adevărată provocare.

  Despre preț, nu ai cu ce să-l compari. Nu există alt laptop cu MAC OSX. E mult sau puțin (sunt MacBook-uri și la 4.500 de lei) asta decide fiecare în funcție de bugetul său.

 3. Eu folosesc Linux pe laptopul meu de 5 ani. Nu am mai avut nevoie de Windows de atunci. Linux nu mai e cum a fost, a evoluat extrem de mult. Poate inlocui cu usurinta Windows sau, de ce nu, Mac OSX. Si asa Mac are kernel de Unix, deci Linux si Mac nu sunt asa departe. Dar intram intr-o discutie off topic. Ideea e ca se pot gasi variante mult mai ieftine si la fel de functionale, daca nu chiar mai utile decat MacBook(vezi numarul de porturi usb la ultimul Mac).

 4. esti fan happle

 5. Calculatoarele au depășit de fff mult perioada pioneratului și au evoluat însă indifferent de ce fel de MAK-uri vorbim prețul acestora nu trebuie să depășească 1000 – 1500 Euro. Cei care le cumpără la prețul pretins de producător nu pot fi decât mari afaceriști ce-și permit să arunce bani chiar și pe fereastră așa cum se face cu, colindătorii de prin spatele blocurilor, ori pentru ca aceste calculatoare să intre într-un proces industrial aveți nevoie de accesul celor mulți și nu doar a unei pături sociale. Numai așa veniturile producătorului pot crește.
  Ori cum vă doresc success în vânzări și să aveți un an mai bun.
  Toată stima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑